Datum: 12/11/2019

Carpaccio van rundvlees

Carpaccio van rundvlees

Ingrediënten

  • 300 g carpaccio (vraag dit aan je Keurslager)
  • 100 g buffelmozzarella
  • 8 pruimtomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 5 cl oude balsamico-azijn
  • 1 dl Toscaanse olijfolie 
  • grof zeezout
  • vers gemalen peper
  • 50 g mosterdsla

 

Stappenplan

  • Leg het rundvlees enkele uren in de diepvries.
  • Pel de tomaten en snijd ze in gelijkmatige schijfjes.
  • Schik ze op een plaat, bestrooi met zout en peper en laat ze een tiental minuten uitlekken.
  • Snijd de mozzarella in plakjes, kruid ze met peper en zout en laat ze uitlekken.
  • Neem 4 mooie borden, wrijf ze in met olijfolie en schik er afwisselend fijne plakjes rundvlees, mozzarella, tomaat en basilicum op.
  • Kruid het geheel met grof zeezout en versgemalen peper, besprenkel met de balsamico-azijn en olijfolie.
  • Versier met mosterdsla en serveer apart een knapperig gebakken toast van ciabatta.
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken