Datum: 12/11/2019

Gegrilde lamsbrochette

Gegrilde lamsbrochette

Marinade

  • 1⁄4 l olie
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl azijn
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • enkele druppels tabasco
  • peper en zout

Brochette

  • 4 lamskoteletten
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 12 gevulde groene olijven
  • Olie

Stappenplan

  • Snijd 4 lamskoteletten in blokjes zonder bot.
  • Marineer het vlees 1 dag op voorhand.
  • Meng hiervoor 1⁄4 l olie met 2 dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout.
  • Schil de uien en snijd ze in stukken.
  • Was en droog de tomaten en snijd ze eveneens in stukken.
  • Snijd 12 gevulde groene olijven doormidden. 
  • Verdeel de stukjes vlees, ui, tomaat en olijven over vier pennen en besmeer de spiesjes met olie.
  • Grill ze bij matige hitte 8 tot 10 minuten onder voortdurend keren.
  • Serveer met boerenbrood.
Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site