Datum: 07/11/2019

Grootmoeders vleesbrood

Grootmoeders vleesbrood

Wat heeft u nodig?

  • 1 kg gehakt, gemengd
  • 3 sneetjes wit brood 
  • 2 uien (fijngehakt)
  • 50 g bakboter
  • 1 el peterselie
  • peper en zout
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei

Stappen

  • Laat het brood in melk weken en knijp vervolgens lichtjes uit.
  • Hak de ui, knoflook en peterselie fijn.
  • Fruit de ui goudgeel in de boter. Voeg het brood, de peterselie, peper en zout en wat nootmuskaat en knoflook toe.
  • Laat even fruiten. Neem de pan van het vuur en roer er het losgeklopt ei door.
  • Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa en vorm er een enigszins langwerpig brood mee.
  • Leg het gehaktbrood in een vuurvaste schaal en overgiet met een klontje gesmolten boter.
  • Schuif in een nietvoorverwarmde oven en stel de temperatuur op 200 graden in.
  • Wanneer deze temperatuur bereikt is, laat een half uur bakken.
  • Verminder vervolgens de temperatuur tot 150 graden en laat nog een half uur verder garen.

 

Tip van uw Keurslager

Door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak. Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.

Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site