Datum: 08/11/2019

Hertenbiefstuk in Cognacsaus

Hertenbiefstuk in Cognacsaus

Wat heeft u nodig?

  • 4 hertenbiefstukjes van ± 120 g
  • 3½ dl rode wijn
  • 6 jeneverbessen
  • een takje verse tijm
  • gemalen peper
  • 1 ui in kleine stukjes gehakt
  • 1 wortel
  • 3 el veenbessencompote
  • 40 g boter 
  • 2 el Cognac

Stappen

  • Marineer de hertenbiefstukken in de wijn met de jeneverbessen, de tijm, de peper, de gehakte ui en de kleingesneden wortel gedurende 12 uur in de koelkast.
  • Zeef de marinade en laat de biefstuk uitlekken.
  • Kook de marinade op een laag vuur in gedurende ± 10 minuten en voeg hieraan de veenbessencompote toe.
  • Verwarm de boter in een pan en bak hierin de hertenbiefstukken aan beide zijden bruin (reken 3-4 minuten aan iedere kant).
  • Neem de biefstukken uit de pan en laat ze 5 minuten rusten.
  • Blus de bakboter met de marinade en de Cognac en breng dit al roerende aan de kook.
  • Serveer de hertenbiefstuk met de Cognacsaus
Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site