Datum: 12/11/2019

Kalfslapje met gedroogde ham, mozzarella en salie

Kalfslapje met gedroogde ham, mozzarella en salie

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 1 bakje (400 g) kerstomaten
  • 4 sneetjes gedroogde ham
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 8 blaadjes salie
  • olijfolie
  • 400 g pasta
  • peper en zout
  • saliepesto
  • 1 handvol salieblaadjes
  • 2 handvol platte peterselie
  • 100 g walnoten
  • 2 knoflooktenen
  • rasp van ½ citroen
  • 75 ml olijfolie
  • peper en zout
  • garnituur: salieblaadjes

Stappen

  • Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Leg de kalfslapjes tussen 2 vellen versheidsfolie en klop ze met behulp van een deegrol tot een dun lapje.
  • Verwijder de folie, kruid met peper en zout en beleg elk kalfslapje met een sneetje gedroogde ham, een plakje mozzarella en 2 blaadjes salie.
  • Vouw het kalfslapje dicht en zet vast met prikkers.
  • Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie.
  • Gril het vlees op de barbecue, zo’n 5 à 6 minuten aan elke kant. Leg de kerstomaten bij op de grill en rooster 3 à 4 minuten.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de salie, de peterselie, de noten, de knoflook, de citroenrasp, de olijfolie in een blender en mix.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de pesto onder de pasta.
Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site