Datum: 08/11/2019

Patrijs met portosaus

Patrijs met portosaus

Wat heeft u nodig?

  • 4 patrijzen
  • 1 dl porto
  • 2 dl water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 3 eetlepels frambozenazijn
  • 1 flinke eetlepel veenbessenconfituur
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels bessen
  • 1 eetlepel boter

Stappenplan

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kruid de patrijzen met peper en zout, ook langs de binnenkant.
  • Smelt boter in de pan en bak de patrijzen mooi bruin aan  elke zijde gedurende 5 min.
  • Haal de patrijs uit de pan, leg in een ovenschotel, dek af met zilverpapier en zet in de oven.
  • Zet ± 18 min. in de oven en bedruip met de bakjus. Roer het aanbaksel los in de pan met de porto en het water . 
  • Voeg het bouillonblokje, de azijn, de room en de veenbessenconfituur toe en laat inkoken.
  • Werk de saus op met boter en roer er de besjes door. Halveer de patrijzen en overgiet met de saus. Serveer met kroketjes.
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken