Datum: 08/11/2019

Patrijs met portosaus

Patrijs met portosaus

Wat heeft u nodig?

  • 4 patrijzen
  • 1 dl porto
  • 2 dl water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 3 eetlepels frambozenazijn
  • 1 flinke eetlepel veenbessenconfituur
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels bessen
  • 1 eetlepel boter

Stappenplan

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kruid de patrijzen met peper en zout, ook langs de binnenkant.
  • Smelt boter in de pan en bak de patrijzen mooi bruin aan  elke zijde gedurende 5 min.
  • Haal de patrijs uit de pan, leg in een ovenschotel, dek af met zilverpapier en zet in de oven.
  • Zet ± 18 min. in de oven en bedruip met de bakjus. Roer het aanbaksel los in de pan met de porto en het water . 
  • Voeg het bouillonblokje, de azijn, de room en de veenbessenconfituur toe en laat inkoken.
  • Werk de saus op met boter en roer er de besjes door. Halveer de patrijzen en overgiet met de saus. Serveer met kroketjes.
Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site