Datum: 12/11/2019

Vogelnestjes

Vogelnestjes
  • 400 g varkensgehakt
  • 30 g bakboter
  • 1 blokje bouillon
  • 2 dl water
  • 2 eieren
  • 20 g bloem
  • 1 ui
  • 1 doosje tomatenpuree
  • 1 kruidnagel
  • tijm
  • laurier
  • peper, zout

 

  • Voor het gehakt: Kook de eieren gedurende 8 minuten tot ze hardgekookt zijn. Pel de eieren en bekleed ze daarna met het gehakt. Bak het geheel in een pan met boter op een matig vuurtje gedurende 20 minuten.
  • Voor de tomatensaus: Stoof de ui met wat boter in een pot. Voeg de bloem toe en roer ze met een spatel erdoor. Los het bouillonblokje op in het water en leng het mengsel aan met deze bouillon. Laat alles even doorkoken. Af en toe goed roeren. Voeg de tomatenpuree toe, net als de tijm, de laurier en de kruidnagel. Laat de saus 15 minuten pruttelen en kruid met peper en zout. Zeef daarna de saus. Alles klaar? Snijd de gehaktballen doormidden en giet de tomatensaus errond.
Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site